Activiteiten

Hier vindt u de eerstvolgende activiteiten die door de VvBN worden georganiseerd of voor VvBN leden interessant zijn. U kunt meer te weten komen over de vermelde activiteiten door op de titel te klikken. Verslagen van de hier vermelde activiteiten worden zo spoedig mogelijk na de vermelde datum in het archief geplaatst.

Activiteiten VvBN

VvBN studenten symposium

plaatje flyer

Op 7 oktober is er weer een VvBN studenten symposium. Een symposium voor studenten en net afgestudeerden. Op dit symposium kun je jou afstudeerproject presenteren aan andere studenten bewegingswetenschappen van verschillende universiteiten. Daarnaast kun je natuurlijk ook presentaties van andere studenten bijwonen, posters van afstudeer projecten bekijken, luisteren naar boeiende gastsprekers en interessante workshops volgen! Kortom, een goed begin van het nieuwe academisch jaar. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes omtrent het symposium door onze facebook pagina te liken: https://www.facebook.com/vvbnstudentensymposium/

Laat je inspireren en kom ook op 7 oktober naar het symposium in Groningen!

VvBN PhD-day 2016

Nanomoles, Kilonewtons & Megajoules
the spectrum of research in human movement sciences
First announcement and call for abstracts
On Wednesday November 9th 2016, the Dutch Society for Movement Sciences (VvBN: Vereniging voor Bewegingswetenschappen Nederland) is organizing its annual symposium for PhD students and (junior) researchers working in the field of human movement sciences or closely related research areas to share their experiences and present their work.
Meer info in de aankondiging (pdf)

Activiteiten elders

Lectorale redes: Savelsbergh, Oudejans en Hofmijster

Sport heeft een belangrijke rol in onze samenleving; onderzoek in en naar sport draagt bij aan het versterken van deze rol. In het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) werken Amsterdamse kennisinstellingen met elkaar en diverse sportorganisaties samen om sport en bewegen in al haar facetten te onderzoeken.
De lectoraten zijn onderdeel van het kenniscentrum van de faculteit Bewegen, Sport en Voeding van de Hogeschool van Amsterdam. Op dinsdag 27 september 2016 van 14.30-17.00 uur zullen prof. dr. Geert J.P. Savelsbergh, dr. Raôul R.D. Oudejans en dr. Mathijs J. Hofmijster, lectoren aan de Hogeschool van Amsterdam, hun lectorale redes uitspreken in de Kohnstammzaal, Kohnstammhuis HvA, Wibautstraat 2-4 Amsterdam.
Meer informatie over deze lectorale redes hier.

Samen sterk voor talent!

Op 6 oktober vindt het symposium ‘Samen sterk voor talent’ plaats in Nijmegen. Download de flyer voor alle informatie.

Symposium Opgroeien in Onderzoek

Hoe optimaliseren we de kans voor alle kinderen en jongeren om gelukkig én gezond op te groeien? Deze vraag staat centraal tijdens het interactieve symposium Opgroeien in Onderzoek op 13 oktober 2016. De middag wordt georganiseerd door de onderzoekslijn Jeugd en Gezondheid (J&G) van VU medisch centrum in samenwerking met de Academische Werkplaats J&G. Het doel van het symposium is om onderzoekers en professionals werkzaam met en voor jeugd met elkaar te verbinden door kennis, expertise en onderzoeksideeën uit te wisselen en de samenwerking te versterken. Lees in de bijlage meer over dit symposium.

3rd European Workshop on Clinical Pediatric Exercise Testing

Following the success of the 1st and 2nd European Workshop on Clinical Pediatric Exercise Testing in 2012 and 2014 the event will return for its third time on 11-12 November 2016.

This two day event consists of plenary lectures, poster viewings and workshops around the theme of clinical pediatric exercise testing. Target group: (pediatric) physicians, (pediatric) physiotherapists, exercise physiologists and respiratory technicians.
More info on the website.