Activiteiten

Hier vindt u de eerstvolgende activiteiten die door de VvBN worden georganiseerd of voor VvBN leden interessant zijn. U kunt meer te weten komen over de vermelde activiteiten door op de titel te klikken. Verslagen van de hier vermelde activiteiten worden zo spoedig mogelijk na de vermelde datum in het archief geplaatst.

Activiteiten VvBN

Excursie van de Vereniging van Bewegingswetenschappen Nederland

De jaarlijkse excursie van de Vereniging van Bewegingswetenschappen Nederland komt er weer aan! Dit jaar willen we jullie graag verwelkomen op vrijdagmiddag 21 april bij Topsport Limburg in Sittard.

Topsport Limburg wil de jeugd in de regio helpen hun idealen op sportief gebied te verwezenlijken. Ze werken hierbij samen met sportorganisaties, onderwijs, zorg en het bedrijfsleven. Zo kunnen jonge sporters naast hun opleiding alles uit hun sportcarrière halen. Topsport Limburg werkt onder andere samen met BioActor, een bedrijf dat innovatieve voedingssupplementen ontwikkelt. Deze worden wetenschappelijk getest bij de betreffende sporters, om te kijken wat het effect is op prestatie en herstel.

Wil je meer weten over promotie van sport op regionaal niveau? Ben je benieuwd naar de onderzoek naar voedingssupplementen in de topsport? Ga dan met ons mee naar Sittard en ontmoet pioniers in dit werkveld. Ben je geïnteresseerd in jouw fysieke fitheid? Geef dit dan aan bij je aanmelding en wie weet word jij gekozen om een inspanningstest te doen tijdens de rondleiding bij Topsport Limburg.

De excursie vindt plaats op vrijdag 21 april 2017 en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Opgeven doe je door een email te sturen naar excursie@bewegingswetenschappen.org onder vermelding van je naam, telefoonnummer en woonplaats. Deelname aan de excursie is gratis, maar alléén mogelijk voor leden van de VvBN. Lid worden? Dat kan hier

Het programma:

13:00 Ontvangst
13:30 Intro over Topsport Limburg
13:45 ‘Je sporttalent ontdekken is fun’
14:15 Onderzoek met topsporters
14:45 Rondleiding + inspanningstest
15:30 Borrel

Graag tot dan!

VvBN symposium 2017 vrijdag 31 maart te Utrecht

Op vrijdag 31 maart 2017 organiseert de VvBN haar jaarlijkse symposium met als thema ‘Technologie in beweging’.
Het symposium vindt plaats in zalencentrum Domstad Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht.

Tijdens het symposium wordt ingegaan op de rol die technologie en ICT voor de bewegings-wetenschappen kunnen hebben. Interessante sprekers zullen stilstaan bij innovaties in het werkveld. Voorbeelden van innovaties zijn exoskeletten, ehealth, virtual/augmented reality en het gebruik van gaming principes. Ook kunnen innovatieve meetmethoden en apparaten gepresenteerd worden.

Sponsors

Programma

Er wordt een gevarieerd programma geboden met voorafgaand de ALV van de VvBN.

Dagvoorzitter : Thijs Zonneveld (journalist, columnist en analist)
Keynotes : Prof. dr. Herman van der Kooij, TU Twente, hoogleraar ‘Biomechatronica en revalidatietechnologie’
Ir. Michiel Westerman MBA, Chairman of DIH/MotekForcelink
Bert Mulder, lector ICT en samenleving Haagse Hogeschool

Daarnaast vindt de uitreiking van de VvBN-proefschrift plaats en zijn er drie rondes met parallelsessies vanuit de Interessegroepen Arbeid, Bewegen & Gezondheid, LO, revalidatie en Sport.

Meldt u aan kom op 31 maart 2017 naar de Domstad in Utrecht.
Klik hier voor aanmelding
Info Tinus Jongert tinus.jongert@npi.nl 06-44708911

Download hier de flyer van het symposium

Activiteiten elders