ProCare opent vestiging op Innovation Center in Leuven

GRONINGEN – ProCare, leverancier van meetapparatuur en kennispartner binnen sport, revalidatie, en active ageing, opent een vestiging in België. Vanaf 1 maart is het kantoor op het Innovatie- en incubatiecentrum, I&I, een feit. Met de opening van een nieuwe vestiging wil ProCare haar groeiambities in de Benelux verder realiseren.

ProCare bedient als specialist in beweging een groot gedeelte professionele voetbalclubs, grote fysiotherapiepraktijken, revalidatiecentra, ziekenhuizen en universiteiten. De afgelopen jaren is de afname van apparatuur enorm gegroeid. Zo steeg de jaarlijkse omzet met ruim 30% en is het personeel in vijf jaar tijd verdubbeld. Momenteel zijn we dan ook marktleider in Nederland. En het doel is om dat op termijn ook in België te worden.

Volgens Harrie Baas, algemeen directeur ProCare, lag de keuze voor Leuven erg voor de hand. ′′Met de opening van ons kantoor in Leuven zijn we direct zichtbaar in de drie belangrijkste steden van Bewegingswetenschappen in Nederland en België.′′ Vorig jaar werd het tweede kantoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam geopend en ons hoofdkantoor bevindt zich in Groningen.

ProCare is zeker geen onbekende in het Belgische land. ′′De Belgische markt is voor ons enorm gegroeid de laatste jaren. Momenteel bevindt 15% van onze klanten zich al in België′′, aldus Baas. Tot de top tien klanten van de afgelopen drie jaar, behoren de Katholieke Universiteit Leuven en het Universitair Ziekenhuis Leuven. Klanten waarmee ProCare een goede relatie heeft opgebouwd en waarmee we hopen langdurige samenwerkingen aan te gaan. Ons kantoor bevindt zich dan ook op loopafstand van de universiteit.

Samenwerkingen zijn, naast het verkopen van apparatuur, erg belangrijk voor ons bedrijf. Zo hebben we bijvoorbeeld partnerships met verschillende universiteiten en studieverenigingen, het Amsterdam Institute of Sport Science (AISS) en het Sport Innovatie Centrum Groningen (SICG). Maar ook met stichtingen als Spieren voor Spieren en To Walk Again. We zijn gedreven door het delen van kennis en innovatie. Om kennis te delen, worden cursussen en seminars georganiseerd. En we zijn nauw betrokken bij projecten zoals de ontwikkeling van een rolstoelergometer, slimme sensoren voor valpreventie en testapparatuur voor onze olympische sporters.